10 marca, 2015

Domowej roboty chlebek bezglutenowy


Od jakiegoś czasu eksperymentujemy w domu z dietą bezglutenową, czego skutkiem jest obecność tego chleba w naszym domu. To była miłość od pierwszego ugryzienia. Chleb zagościł u nas na stałe. 


Pochodzi z przepisu z tej książki. Oryginalna nazwa to Chleb lniano - ziemniaczany. Obiecuję Wam, że jak spróbujecie, to nie poprzestaniecie na jednym razie. Zapragniecie go jeść tylko z masłem, bo inne dodatki będą niepotrzebnie przytłaczać smak pysznej, chrupiącej kromki.




To jest drugi dzień marcowego wyzwania Uli


12 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie, teraz żałuję. ze nie kupiłam sobie tej książki - ale nic straconego, sięgnę po nią następnym razem w księgarni.

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bardzo smacznie! Mój tata też sam piecze chleb na zakwasie ( z glutenem ) ale tez jest pyszny!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja myślę że jak już się zacznie piec chleb, nie ważne jaki, to już ciężko się wraca do sklepowego pieczywa.

      Usuń
  3. Wygląda obłędnie! U mnie też dzisiaj pieczywko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda wspaniale, aż czuć zapach świeżego, jeszcze ciepłego chlebka:).

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda rewelacyjnie i z pewnością równie dobrze smakuje. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chlevek wyglads bardzo ladnie ☺

    OdpowiedzUsuń
  7. If you're attempting to lose pounds then you certainly need to start following this totally brand new custom keto plan.

    To design this keto diet, licenced nutritionists, personal trainers, and top chefs have joined together to provide keto meal plans that are productive, suitable, price-efficient, and satisfying.

    From their launch in early 2019, 100's of people have already transformed their figure and health with the benefits a great keto plan can offer.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-certified ones provided by the keto plan.

    OdpowiedzUsuń
  8. Jeszcze nigdy nie piekłam chleba ;) Muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń